سفارش تبلیغ
صبا ویژن

توسعه سینمای فاخر

 

آنکه به نوایى رسید خود را از دیگران برتر دید . [نهج البلاغه]

 
 

مدیریت| ایمیل من

| خانه

پایین

?

چهارشنبه 88/3/6  ساعت 11:41 صبح

مبناهای متمایز ( قسمت اول)

بسمه تعالی

مبناهای متمایز

 

مقدمه :

حوزه وسیع مباحث سیاسی ، این ظرفیت را دارد که از ابعاد نظری گوناگون ، مورد بررسی قرار گیرد . این ظرفیت افزونی بر گستردگی در عرض اسکان تعمیق را نیز می دهد . گاه در شرایط زمانی و مکانی خاص ، شما تصور می کنید ، همه پاسخهای ممکن به یک سوال را داده اید و حتی فراتر از ان بنظر می رسد که تمام سوالات احتمالی ولو اینکه پاسخی در مقطع فعلی نداشته باشد ، مطرح شده است . لیکن مرور زمان و پشت سر نهادن اقتضائات و التهابات دوره زمانی بخصوص ، افق جدیدی را می گستراند که بدنبال خود سوالهای جدیدی را پیش رو می نهد . گوئی چنانچه چند صباحی سپری نمی شد ، نوبت به طرح اندیشه های جدید نمی رسید . بزعم این قلم ، مسئولیت فعلی در زمینه جستجوی پاسخ در عرصه جدید فقط بر عهده نسل حاضر است و تکلیفی متوجه گذشتگان نیست . الا اینکه ریشه ابهامات فعلی در گذشته باشد و پیشینیان در این مهم قصور ورزیده باشند.

عمیقتر شدن گفتگوهای سیاسی و تثبیت نظام جمهوری اسلامی در میانه دهه سوم انقلاب ، سبب شده است که مبناهای فکری ناظر بر حیات سیاسی نظام اسلامی ، چالش جدیدی را تجربه نماید : ایا تعریف ارائه شده از مردم که خواست ایشان تعیین کننده نوع حکومت است ، در لسان جناحهای موجود در کشور ، شامل آحاد انسانی ساکن در یک منطقه جغرافیائی خاص می شود یا مرز بندی دیگری دارد ؟ ایا رای مردم ایران در سال 1358 به نظام جمهوری اسلامی ایران و قانون اساسی موجود ، الزاما تثبیت شده برای نسلهای اینده نیز محسوب می گردد ، یا ایشان خود مختارند ، نظامی از نوع دلخواه انتخاب نموده و یا قانون اساسی جدیدی بنویسند و صرفا تا زمانی بر نظام موجود یا قانون اساسی فعلی پایبند هستند که انرا بهترین گزینه در میان سایر نظامهای عصر خود بشمار آرند؟(1) چنانچه پاسخ مثبت باشد ، تضاد میان این جواب و اصل اول قانون اساسی که بصورت مطلق ، نظام حاکم را جمهوری اسلامی عنوان نموده است ، چگونه مرتفع می گردد ؟ ایا مراد از سرنوشت ساز بودن خواست مردم این است که هر آنچه از صندوق آراء خارج شود ، تعیین کننده خواهد بود یا اینکه آرای عمومی زمانیکه در چارچوب از پیش تعیین شده ای تعریف اعتبار خواهد داشت ؟ آیا دین تعیین کننده رفتارهای اجتماعی است و میزان تاثیر آنرا بر نوع حکومت مشخص می سازد یا خواست مردم حدود نفوذ دین در ساختار حکومت را تعیین می کند ؟ آیا ... و آیاهای دیگر از از این دست ، محتاج پاسخگوئی است و کثرت مقالات و آثار مکتوب در این زمینه نشانگر این است که دغدغه اصلی اندیشه های حوزه تفکر اسلامی ، در زمینه این مسائل دوران دارد . (2)

هر چند به جهت اعتقادات دینی و باورهای تاریخی و اجتماعی هر یک از ما ممکن است پاسخ به این سوالات و یا برخی از ان بدیهی بنماید ، لیکن نا گریز از ارائه پاسخی منظقی ، مستدل ، روشن وقانع کننده است .

انچه در پی می اید ، طرح سه سوال اساسی خواهد بود . بدون اینکه تلاش گردد ، چنین القاء گردد که نویسنده در مقام پاسخگوئی است و یا پاسخی قطعی برای آن در نظر دارد . سپس نتیجه گیری که در واقع تاکیدی بر تلاش بیشتر جهت پاسخگوئی است ، قرار دارد.

به واقع مبناهای متمایز ، ناشی از دغدغه های فکری نگارنده و دعوت به اندیشه بیشتر و ژرفتر در بستر اندیشه اسلامی است و دست یاری بسوی ازهان بارور و خوش فکر دراز نموده است . باشد بگرمی فشرده گردد.

 

نویسنده : احمدی


نظر شما( )

لیست کل یادداشت های این وبلاگ

عبور در غبار"تحویل سیمافیلم می شود.
کارگاه تحلیل فیلم و "ناخدا خورشید"
برکت" در شورای تخصصی فیلمنامه
[عناوین آرشیوشده]

بالا

  [ خانه| مدیریت| ایمیل من| پارسی بلاگ| شناسنامه ]

بازدید

192980

بازدید امروز

33

بازدید دیروز

52

حضور و غیاب
یــــاهـو


 RSS 


 درباره خودم

توسعه سینمای فاخر

تا امروز یک سریال 13 قسمتی که مشارکت داشته ام و دو فیلم سینمایی که حضور داشته ام از تلوزیون پخش شده .کارهایی هم در نوبت است . حدود 40 طرح هم دارم که اغلب آن روی وبلاگ قرار گرفته است. البته مشتری هم پیدا نکرده ...

 لوگوی وبلاگ

توسعه سینمای فاخر

 پیوندهای روزانه


 اوقات شرعی

 فهرست موضوعی یادداشت ها

 آرشیو

کلمات قصار سینمایی ها
پاییز 1387
آبان 1387
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
مرداد 1388
مهر 1388

 لینک دوستان

پیچک
!!!نگاتیو

لوگوی دوستان





اشتراک